Laser kiss cutting

Laser kiss cutting is een precieze en delicate lasertechniek die wordt gebruikt om de bovenste laag van een materiaal te snijden terwijl de onderliggende laag intact blijft. Deze techniek wordt vaak toegepast bij de productie van producten zoals zelfklevende stencils.

Laser kiss cutting, ook wel “lasersnijden met minimale diepte” genoemd, is een precisie-snijproces dat wordt uitgevoerd met een laser. In tegenstelling tot traditionele snijmethoden die het materiaal volledig doorklieven, houdt kiss cutting in dat slechts gedeeltelijk door de bovenste laag van een materiaal wordt gesneden, waarbij de achterkant of onderliggende drager intact blijft.

Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het snijden van materialen zoals zelfklevende stencils. De intensiteit en focus van de laser worden aangepast om een oppervlakkige snede te creëren die alleen door de bovenste laag gaat zonder de onderliggende drager te beschadigen.

Laser kiss cutting

Hoe werkt het?

 1. Laserbron: Kiss cutting maakt gebruik van een gefocusseerde laserstraal, meestal een CO2-laser of een fiberlaser, als energiebron.
 2. Materiaalvoorbereiding: Het materiaal dat moet worden gesneden, wordt op een vlakke ondergrond geplaatst. Dit materiaal bestaat meestal uit een bovenste laag (die wordt gesneden) en een onderliggende laag (die intact blijft). De bovenste laag heeft vaak een zelfklevende achterkant of is een dun, flexibel materiaal.
 3. Laserbesturing: Een op de computer aangestuurd lasersnijsysteem wordt gebruikt om de positie en intensiteit van de laserstraal nauwkeurig te regelen.
 4. Snijspecificaties: De lasersnijspecificaties, waaronder vermogen, snelheid en frequentie, worden ingesteld op basis van het type en de dikte van het materiaal. De laser wordt aangepast om alleen door de bovenste laag te snijden zonder de onderliggende laag te penetreren.
 5. Snijproces: De laserstraal beweegt over het materiaal en volgt het geprogrammeerde pad. Het geeft korte uitbarstingen van energie af die precies door de bovenste laag van het materiaal snijden, terwijl de onderliggende laag onaangetast blijft. De laser werkt op een manier waarbij alleen de bovenste laag gedeeltelijk wordt doorgesneden, vandaar de term “kiss cutting.”
 6. Resultaat: Na het laser kiss cutting proces heeft u een vel materiaal met ingewikkelde vormen of ontwerpen die zijn uitgesneden in de bovenste laag, terwijl deze nog steeds aan de onderliggende laag vastzit. Hierdoor kunnen individuele stickers of etiketten eenvoudig worden verwijderd en aangebracht.

Voordelen onder meer:

 • Precisie: Lasertechnologie biedt hoge precisie, waardoor gedetailleerd snijden van dunne, flexibele materialen mogelijk is.
 • Schone randen: Laser kiss cutting produceert schone randen zonder rafelen of scheuren, wat resulteert in een professionele afwerking.
 • Efficiëntie: Het is een snelle en efficiënte methode, vooral voor kleine tot middelgrote productiehoeveelheden.
 • Veelzijdigheid: Laser kiss cutting kan worden toegepast op verschillende materialen, waaronder papier, plastic, stof en meer.
 • Maatwerk: Het is ideaal voor het produceren van op maat gemaakte zelfklevende stencils, wat het populair maakt in de druk- en labelindustrie.

Waarom kiezen voor onze diensten?

Bij Yart Factory bieden we geavanceerde kiss Cutting-diensten die verder gaan dan conventioneel snijden.

 1. Precisie: Laser Kiss Cutting is synoniem met precisie. Onze geavanceerde lasersnijapparatuur is in staat om uiterst nauwkeurige snedes te maken met minimale diepte, waardoor je zelfs de meest delicate materialen met vertrouwen kunt laten verwerken.
 2. Geschikt voor Diverse Materialen: Of je nu werkt met zelfklevende folies, labels, stickers, of andere dunne materialen, onze Laser Kiss Cutting-diensten zijn veelzijdig en kunnen aan al jouw behoeften voldoen.
 3. Minimale Materiaalverspilling: Kiss Cutting zorgt ervoor dat alleen de bovenste laag van het materiaal wordt gesneden, terwijl de achterkant intact blijft. Hierdoor wordt materiaalverspilling tot een minimum beperkt, wat kostenbesparend is.
 4. Complexiteit zonder Compromis: Onze kiss Cutting-technologie maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe ontwerpen en vormen te snijden zonder compromissen te sluiten op het gebied van nauwkeurigheid en kwaliteit.